Åsnens rökeri
7 juni, 2017
Bergabruk
2 juni, 2017

Åkes hemlagade

chark kött

EKOLOGISKA ÄPPELDRYCKER MED RÅVAROR & SMAKER

1992 startade Åke Persson eget charkuteri i Tingsryd under namnet Åkes Hemlagade. Det såldes hemmagjorda isterband, kalvsylta, kokt skinka, prinskorv och mycket mer. 2011 togs rörelsen över av Mattias Rundberg som har lång erfarenhet också som kock. Företaget utgår med sin produktion i Tingsryd Småland. Åkes förser den Småländska marknaden med högkvalitativa charkprodukter gjort på svenskt kött med så få E-nummer som möjligt. Företaget upprätthåller en genuin känsla och stolthet för yrket och branschen.

Åkes Hemlagade erbjuder krögare och mathantverkare egna kryddade charkprodukter, lokal och närproducerad råvara kryddas efter egen smak i samverkan med Åkes. Genom att vara särskiljande med förädlat och närproducerat på menyn, kryddat med god smak och bra Storytelling, når berättelsen om restaurangens val hela vägen fram till gästen.